Tuesday, March 20, 2007

naseva otsikko.

Hei vaan.

Taitaa olla joku reipas viikko edellisistä jorinoista, joten tässä lisää:

Viime viikko oli perusnapakkaa puurtamista. Koulurintamalla ei mitään uutta, samat kurssit, samat opettajat, suunnilleen samat arvosanat. Viikonloppu oli mukava, vuokrasimme auton (Chevrolet aveo, pieni kuin mikä. Melkein myös liikkui jonnekin kun kaasua painoi). Koska Cullowheessä tai Sylvassa ei ole autovuokraamoa, piti auto vuokrata noin 45 minuutin ajomatkan päästä, Franklinin kaupungista. Onneksi osana palveluun kuuluu että noutavat täältä ja tuovat takaisin kun auton palauttaa. 150 dollaria kustansi perjantaista maanantai aamuun, senkun jakoi noin 3,5 henkilön kesken niin ei ollut kauhian paha, jos ei nyt täysin ilmainenkaan. Bensahan on täällä melko halpaa, se ei niin iso kustannuserä ole. Koska tuo kiesi minun luottokorttini avulla vuokrattiin, toimin kuskina siis koko viikonlopun. (toisen kuskin vakuuttaminen olisi maksanut snadisti lisää)

Perjantaina iltana ajeltiin Ashevilleen. Enssimmäisenä paikallistettiin leffateatteri, ja ostettiin liput illaksi leffaan (I think i love my wife, ei hääppöinen), ja sitten suunnistettiin kohti keskustaa. Siellä kun oli jnokin aikaa pyöritty ympyrää ja ihmetelty, lyötiin auto parkkiin ja jatkettiin jalan eteenpäin. Syötiin siinä hyvät mätöt ja vetästään kahvilassa kaffeet päälle. Ashevillehän on vähän sellainen hippi-henkinen kaupunki, pieniä kahviloita ja taidekauppoja ym. löytyy runsaasti. Jotenkin keskusta muistuttaa jotain pientä saksalaista kaupunkia, sellaista Eurooppa henkeä on jotenkin siellä. Keskustasta sitten leffaan, ja sieltä kotiin.

Lauantaina vetästiin kurssi taas kerran (käytiin siis kerran aikaisemminkin jo) kohti Pigeon Forgea, joka on Tennesseen osavaltion puolella. Matkalla taas Smoky Mountainssien läpi, helavatun hienot näkymät kun korkeimpien vuorien puidenlatvat olivat jäässä/lumessa. Ylämäkeä ja alamäkeä, mutkaa ja tunnelia. Pigeon Forgessa mentiin taas tuonne Outlet Malille, jossa taas tuhlattiin tarpeettoman paljon rahaa, tosin itse en tällä kertaa niin hirveästi törsänyt. Siihen vielä hyvät ruuat päälle, ja kohti kotia. Illalla juhlistettiin St. Patrickin päivää, bileet olivat tuossa mukavan lähellä, erään puolitutun toverin kämpillä.

Sunnuntaina otettiin sitten rauhallisemmin, illalla käytiin kattomassa Sylvan leffateatterissa elokuva 300, joka varmaan kohta sinne suomeenkin kerkeää. Mielettömän hienosti toteuttu elokuva, jossa hieman ohut juoni. Kannattaa kuitenkin käydä kattomassa jossain isossa teatterissa, ei kannata odottaa että trio 3:seen kerkeää.

Maanantaina sitten auto takaisin vuokraamolle noin klo 8 aamulla, ei ollut mitään kovin herkkua. Mutta mukavaa oli vähän kierrellä, ja tuo ajaminenkin oli pitkästä aikaa ihan mukavaa, vaikka tietysti vähän aina ihmeellistä kun vieraassa maassa ajelee.

Tämä viikko on koulun puolesta melko syvältä. Paljon hommaa, onneksi sain tänään yllättävän paljon tehtyä. Mutta ei hätää, viikonloppu pelastaa. Silloin taas auto alle (varmaankin sama ohjus, koska se on halvin mikä löytyy) ja kohti Knoxvilleä. Tarkastetaan millaista on Turkan elämä tuolla naapuri osavaltiossa. Oikein mukavaa, ihanaa kerrassaan.

Eikai siinä muuta, eiköhän tuossakin jo tarinaa ole.

Kimille tiedoksi, että sinun tulee selvittämän, mikä oli se Hollantilainen kaupunki jossa käytiin silloin joskus vuonna Jeesus Dusseldorffista käsin. Olisit joskus "online" senkin koera.

jeh.

No comments: