Monday, March 12, 2007

P*ska elämä

Spring break on sitten ohi, ja ollaan taas "kotona" campuksella. Ensimmäinen koulupäivä takana, ja monta edessä.

Spring break oli erittäin positiivinen kokemus. Clearwater beachia ei turhaan ole joka puolella kehuttu; Valkoista ja hienoa hiekkaa riittää monen mailin ja kilometrin verran. Säätkin suosivat, lämpömittari pysytteli noin 70 -80 fahrenheitin välilä, joka tarkoittaa sellaista 22 - 26 astetta kai noin suunnilleen. Eiväthän nuo ihan Australian lukuja ole, mutta kyllä siellä ihan kivasti tarkeni.

Mitään suurempia emme tuon viikon aikana tehneet, vaan lähinnä päivät menivät rannalla lööbaillessa, ja illat hostelilla iltaa istuen. Hieman yllätten emme käyneet kertaakaan baareissa tai yökerhoissa. Spring break:han tunnetaan siitä, että opiskelijat painuvat rannoille, ja juovat ja juhlivat viikon putkeen. Clearwater ei kuitenkaan ollut noita pahimpia bile-rantoja, joten meno oli mukavan rauhallista. Sielu ja ruumis lepäsivät.

Hostelli jossa pidimme majaamme, oli erittäin mukava paikka. Asukkaat ja omistajat olivat mukavan rentoja ja ystävällisiä. Huoneen jaoimme kuuden muun ihmisen kanssa, mutta se ei menoa haitannut, ja hyvin sai nukutuksi ym. Hintahaan tuolla huivlla oli 17 dollaria yö, joka on mielettömän halpaa kun vertaa muihin majoituksiin mitä tuolta alueelta löyty. Ja rantakin oli noin 300 - 400 metrin päässä. Lisäksi vierässä oli tenniskentät ja koriskentät, joita sai ilmaiseksi käyttää. Myös uima-allas löytyi, taisin uida siinä tasan kerran. Keittiössä sai laitella omat sapuskat, eli silläkin rintamalla mentiin melko halvalla. Eihän tuo siis mikään viiden tähden mesta ollut, vähän ränsistynyt ym. Taitavat olla lisäksi myymässä sitä, kun sellaisia ostajaehdokkaiden tapaisia siellä yhtenä iltana pyöri.

Clearwaterin kaupunkiin tuli hieman tutustuttua, ihan mukava paikka sekin. Keskustassa sijaitsee The great church of Scientology (tms), eli skientologien melko messevän kokoinen kirkkoa ja keskus. Keskusta onki siten vähän kuollut, nuo hihhulit kun ovat sen "vallanneet". Siellä ne vaan käveli puvut päällä ja päättäväisen näköisinä ympäriinsä. Torstaina käytiin tsekkaamassa miten Baseball:ia pelataan, matsi oli Boston red sox - Philadelphia Phillies, ja kysessä oli ns. Spring Training matsi. Reilu 9000 ihmistä paikalla, halvat liput (20 $), hyvät paikat ja hyvä keli sekä tiukka matsi -> hieno kokemus kaikenkaikkiaan. Viimeisenä iltana oli takoitus tarkasta uusi elokuva, "300" Imax teatterissa Tampan kaupungissa, mutta olivat mokomat myynet liput loppuun. Katsoimme siis toisen elokuvan normi teatterissa, ja vähän kiertelimme kapungilla.

Mainittakoon tässä välissä hienosti, että seurueemme oli minä itse, Yassine, Guillermo ja Rachel (USA). Rachel toimi ikäänkuin matkan emäntänä, kun on tuolta suunnasta lähtöisin ja hoiti kaiken ajamisen (isänsä ei antanut muiden ajaa autoa). Lisäksi Malou lensi omia teitään, ja asusteli samassa hostellissa poikakaverinsa Martjinin (Meniköhän nimi oikein, kun muistelisin että se ei ihan normi Martin ollut, jotain tuonnepäin kuitenkin) kera.

Snadisti perseestä olla taas täällä kampuksella, mutta eiköhän tämä tästä lähde. Taitaa olla noin 7-8 viikkoa koulu jäljellä, joten meillä tulee vähän kiirekin, koska tarkoitus olisi vielä ainakin Atlanta, Charlotte ja Knoxville (Turkka budjaa siellä) kiertää. Mahdollisesti Easter Breakillä mennään taas rannalle, tällä kertaa ihan North Carolinan Itärannikolle. Suunnitelmat on kuitenkin vielä vähän auki, mutta eiköhän tästä hyvä tule.

Koulu on siis about puolessavälissä. Tässä vaiheessa olo hiukan kaksijakoinen; Aika on mennyt nopeasti, ja tuntuu että lukukausi on jo kohta ohi. Koska olen viihtynyt niin hyvin ja paljon on vielä näkemättä, niin tuntuu että lukukauden loppu on jo turhankin lähellä. Toisaalta taas on melko siistiä palata Suomeen, varsinkin kun kesä on silloin aluillaan, ja nähdä tovereita, vanhempia yms.

Taitaa olla pisin Blogipostaus tähän asti, ne jotka lukivat tänne asti tulevat varmaankin saamaan jonkin sortin tunnustuksen valtiovallalta.

Niinjuu, yritetään laittaa kuvia tuonne Flickr:iin jossain välissä.

Mutta jotta etiäpäin, kokka kohti uusia kokemuksia.

No comments: