Wednesday, January 3, 2007

EKA?!?!?!?!?!?!

Näin se lähtee, blogineitsyys menee jotta poksahtaa.

Kaksi yötä amerikkaa nyt takana ja tähän asti kaikki sujunut melkoisen mutkattomasti.

Matkakin sujui melkoisen hyvin ja ilman suurempia murheita. Pientä säätöä toki oli, niinkuin asiaan aina kuuluu. Lentolippu välille Kööpenhamina-Atlanta-Asheville unohtui jonnekin, mutta onneksi se oli näitä e-lippuja, joten sen sai sitten kööpenhaminassa tulosteltua netistä. Eikä mokomat edes loppujenlopuksi sen perään kyselleet, ilmankin olisin pärjännyt. Matkatavaraa oli myös muutama kilo laukussa liika, piti helsingissä purkaa osa rojuista käsimatkatavaroihin (rajoitus 2x23 kiloa, minulla yhdessä laukussa 26 kiloa). Säätöä säätöä, kaikki tykkää.

Lennot menivät yllättävän kivuttomasti ja nopeasti, vaikkei tullut edes nukutuksi. Toveri Vuoksiala siinä tietysti seurana aina Atlantaan asti, mukavaa. Atlantassa aikaa lentokoneiden vaihtamiseen oli aikaa n. tunnin verran, joka hieman jännitti etukäteen. Kuitenkin Immigrationit ja tullaukset menivät todella kivuttomasti ja nopeasti, olin odottanut jotain aivain muuta. Matkalaukku piti vielä hakea hihnalta, ja siirtä parin sadan metrin päähän toiselle hihnalle, mikä oli erittäin mukavaa, kun vielä huomioi että jatkolento oli saman yhtiön alla. Eivät voineet mokomat siirtää sitä suoraan sinne.

Atlantassa se iskostui sitten mieleen, että nyt ollaan jenkkilässä. Kentällä käveli huomattava määrä sotilaita ympäriinsä, ja ensimmäinen liike/kauppa joka tuli vastaan, oli tietenkin hampurilaisravintola. Lentokenttävirkailijoista suurin osa oli tukevia mustia naishenkilöitä, joiden puhetyyli ja aksentti oli juurikin sitä mitä elokuvien perusteella osasi odotella.

Ashevillessä sitten taksilla tänne hostellille, missä tätäkin juuri kirjoittelen. Asiallinen ja kodikas mesta. Omistajakin totesi tyytyväisyytensä, kun ilmoitin maksavani käteisellä: "Good, then we don't have to pay taxes". Ihmisetkin mukavia, eilen käytiin parin vesselin kanssa elokuvissa. Teatteri oli sellainen yhdistelmä baaria, ravintolaa ja leffateatteria. Ruuat sai tilattua suoraan sinne teatterin puolelle ja kaljaakin oli tarjolla (minulle ei tosin, ei kelvannu suomalainen ajokortti henkkarina, osavaltion laki, kirottua). Ja elokuvakin maksoi vain 2 $, valtavan ihanaa, suomeen myös tällaisia systeemejä.

Huomena sitten pitäis päästä jo cullowheehenkin asti, ihmettelemään koulua ja sen ympäristöä.

Tuli yllättävän paljon tarinaa, mutta kyllä nää tästä lyhenee, ei hätää. Palaillaan asiaa taas kun asiaa on. Ei jaksa lukea läpi, että onko kirjoitusvirheitä, kärsikää.

Äitille vielä terkkuja, poikas on internetissä!

1 comment:

Turkka said...

Ihan siistin näkönen huone! Meikäki alko tekee plogii, http://amerikanturma.blogspot.com/

hölmö nimi, en osannu keksiä.