Wednesday, January 10, 2007

Koulua ja semmosta

Maanantaina alkoi kurssit pyöriä, ja tänään päästiin jo itse asiaankin. Ensimmäiset tunnit täällä on varattu kurssien hallinnollisten asioiden käsittelyyn, ym. jorinaan. Kursseja on tällä hetkellä listoilla kuusi (6) kappaletta, ja vielä beginning golf tynkäkurssi päälle. Noista ainakin yhden tiputan, katellaan eka vähän että kuinka paljon kullakin kurssilla joutuu tekemään hommia, ja tehdään valinnat siltä pohjalta.

Lappeenranta vaati suorittamaan 15 pistettä ulkomailla, mutta en ole vieläkään ihan varma että paljon se on paikallisissa pisteissä. Luultavasti 4 kurssia riittäisi myös melkoisen hyvin, joten voi olla että tuosta vielä turhia kursseja karsitaan. Saapi nähdä.


Siinä mielessä en ole tyytyväinen noihin kursseihin, että vastaavat kurssit olen periaatteessa jo tehnyt lappeessa. Eli periaattessa opinnot eivät täällä juuri edisty, vaan enemmänkin junnaavat paikallaan. Mutta eihän tuolla valmistumisella mikään kiire ole, kokemuksia ja kielitaitoahan täällä haetaan.


Kursseilla/luokassa on täällä maksimissaan noin 30 ihmistä, eli luokkakoot ovat pienempiä kuin kotomaaassa. Ja ilmeisesti opiskelijoiden odotetaan osallistuvan myös hieman enemmän kuin suomessa. Muuten on vielä vaikea sanoa kuinka paljon opiskelu täällä eroaa kotomaasta, raportoidaan siitä sitten myöhemmin kun ollaan viisaampia.

Eilen satoi muuten lunta. Tai räntää enemmänkin, mutta kuitenkin. Tänään olikin sitten kaksi tuntia peruttu, koska opettaja ei päässy paikalle lumisten ja jäisten teiden takia (asuu jossain kauempana, ei se lumi täällä kauan maassa pysynyt). Eli tavallaan sitä toivoo että lumisateita olisi jatkossakin.

Ollaan puhuttu muiden vaihtarien kanssa että mentäis Ashevilleen käymään viikonloppuna. Nyt tarvisi vain saada kyytejä jostain, toivottavasti saamme järkkäiltyä.

Näin tänään.

No comments: